Цинично, надменно, обидно, нагло, вулгарно...

Валери Станков Валери Станков

Цинично, надменно, обидно, нагло, вулгарно... Това са само част от определенията, с които може да се опише текста, написан от професор Чорбанов към жителите на град Пловдив и в частност към феновете на Ботев. При това неграмотно изписан. С речника на народен представител.

Това е срамно, позорно, жалко дори. 

Комплексарското отношение на професора към най-стария жив град в Европа и отбора на Ботев няма да го коментирам, то е лично. Но да се радваш, че един град в България, който и да е той и един отбор също без значение кой е, нямат нормален стадион е тотална простащина. И за капак допълнена с пожеланието - "Така и да продължава". Трагедията в случай е, че авторът е народен представител. От онези, които се кълнат в името на България и за благото на народа. От тях ние, футболните хора очакваме да работят така, че страната ни да има нормални стадиони. Ние сме държавата с най-мизерните стадиони и калпави пътища. Бием се в гърдите, че сме част от Европа, а всъщност, откъм материалната база сме най-изостаналата страна на континента. Сега си спомням за едно изречение от романа на Илия Троянов - "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" и то гласи - "България е мястото, където Азия свършва, но Европа никога не започва". Излизайки от частния случай, от доста време насам с подобни прояви футболните хора сами си режем клона, на който сме седнали. Постоянно нарастващата агресия ще прогони и малкото останали верни на великата игра в българския й вариант. Нормалните просто спряха да ходят на мачове. 

Най-краткия отговор на въпросите, които повдига професорския пасквил може би трябва да потърсим в болното ни общество - прикрито одобрение на агресията, възпитавана в семейството и училището, ценности издигащи кариерното израстване и просперитета с нахаканост и вулгарност. 

Феновете на Ботев питат: 

- Има ли такъв народен представител в парламента? 

Депутат, част от елита на страната, от хората призвани да променят България към добро. Друго не ни остана освен да се помолим -  Бог да пази България!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още